Solceller för lantbruk

Grön energi på landsbygden - Solceller för lantbruk

Solceller för lantbruk och jordbruksfastigheter är en idealisk lösning, då dessa fastigheter ofta kommer med stora ytor och höga energibehov. Genom att installera solceller, vare sig det är på taket av en ladugård eller på marken med hjälp av markstativ, kan du som fastighetsägare avsevärt minska dina energikostnader. Dessutom erbjuder solceller möjligheten att skapa en extra inkomst genom att sälja överskottsel till elnätet. Samtidigt gör du en positiv insats för miljön och bidrar till en hållbar utveckling av landsbygden för kommande generationer.

Att välja Solaiko som leverantör för din solcellsanläggning innebär att du får en smidig och effektiv upplevelse från början till slut. Vi hanterar allt – från den inledande konsultationen till den slutliga installationen och driftsättningen. När du kontaktar oss kommer vi att besöka din fastighet för att noggrant utvärdera dina specifika behov och förutsättningar. Vi kommer att ge dig skräddarsydda förslag på hur du bäst kan utnyttja din fastighets potential. Har du gamla tak på dina byggnader kan du välja att montera din solcellsanläggning på marken.

Vi förstår att varje fastighet är unik, särskilt inom lant- och jordbruk. Därför anpassar vi våra lösningar för att maximera din energiproduktion och kostnadsbesparingar. Vårt mål är inte bara att installera solceller, utan att skapa ett integrerat system som passar perfekt med din fastighets dagliga drift och långsiktiga mål. Med Solaiko kan du förvänta dig högkvalitativa produkter och en professionell installation. Vi tillhandahåller pålitlig service, allt för att säkerställa att din investering i solenergi blir så lönsam och hållbar som möjligt.

Har ditt lantbruk en bit outnyttjad mark?

Solaiko erbjuder dig montering och installation av solceller på markstativ. För ägare till byggnader med äldre eller svagare takstrukturer är markstativ ett utmärkt alternativ eftersom de inte belastar taket.

Fördelar med en solcellsanläggning på mark:

Markmonterade solceller kan installeras på outnyttjad mark.

Solceller på markstativ kan placeras där solinstrålningen är optimal.

Solpaneler på markstativ kan positioneras och vinklas för maximal exponering mot solen under hela dagen.

Markmonterade solceller är lättare att underhålla eftersom de är mer åtkomliga än takmonterade system.

Om energibehovet ökar över tid kan fler solpaneler enkelt läggas till.

Markmonterade paneler erbjuder en lösning som är mindre synlig och påverkar inte byggnadens estetiska utseende.

Ta en smygtitt på tidigare anläggningar.

Om du funderar på att investera i solceller för lantbruket och vill få en bättre förståelse för vad Solaiko kan erbjuda, inbjuder vi dig varmt att utforska våra tidigare projekt. Vi är stolta över att ha varit leverantörer till en rad framgångsrika anläggningar och tror att dessa referensobjekt kan ge dig en klar bild av kvaliteten i våra lösningar.

Att titta på våra tidigare projekt ger dig inte bara en inblick i vår tekniska kompetens, utan också i hur vi samarbetar med våra kunder för att skapa skräddarsydda lösningar som uppfyller deras specifika behov. Vi hoppas att dessa referensobjekt kommer att inspirera och övertyga dig om fördelarna med att välja Solaiko som din partner inom förnybar solenergi.

En hållbar energilösning

Ekonomisk Fördel och Hållbarhet:
  • Solcellsanläggningar representerar en värdefull och långsiktig investeringsmöjlighet för lantbruk, särskilt gynnsam för de med hög elförbrukning årligen.
  • Med sina omfattande takytor är lantbruksfastigheter perfekta för installation av solceller.
  • Solcellsinvesteringar erbjuder betydande ekonomiska fördelar, inte bara för dagens lantbrukare utan även för framtida generationer som tar över verksamheten.
Installation och Kostnad:
  • Solceller kan monteras på olika strukturer som ladugårdstak, maskinhallar, magasin, eller direkt på marken.
  • Priset för solceller för lantbruk varierar vanligtvis mellan 9500 och 15000 kr per kW, exklusive moms.
  • Lantbruk som installerar solcellsanläggningar under 500 kW är undantagna från att betala energiskatt på den solel de producerar.

Din gård i trygga händer!

Våra solcellsinstallationer är designade för att uppfylla de strikta kraven som anges i Länsförsäkringars gårdsförsäkring, vilket är branschens mest omfattande standard. Det innebär att oavsett vilket försäkringsbolag du har valt, kan du vara trygg i att vi uppfyller kraven i din gårdsförsäkring och att din gård är skyddad.

Här visas några av kraven:

Rätt Placering av Solpaneler: Vi monterar inte solpaneler på byggnader vars stomme, vägg eller takbeklädnad har kortare förväntad livslängd än solpanelerna.

Optimal Placering av Växelriktaren: Växelriktaren installeras i separata, torra och dammfria elrum eller utrymmen.

Gnagarsäkra Kablar: Alla kablar läggs gnagarsäkert och skyddas med OMG-rör eller annat kabelskydd på utsatta ställen.

Varselmärkning på Kopplingslådor: Alla kopplingslådor är tydligt märkta för ökad säkerhet och underhåll.

Åskskydd för Systemet: Både AC- och DC-sidan av installationen är försedda med åskskydd.

Mekaniskt skydd: Kabeln skyddas mekaniskt och placeras minst 120 cm över marknivå.

Skörda, lagra och säkra energin för ditt lantbruk

Våra produkter av högkvalitativa solceller till batterilagringslösningar och laddboxar är designade för att samverka perfekt. Tillsammans skapar de en omfattande energilösning för ditt lantbruk. Med Solaiko får du en fullständig energilösning anpassad efter dina behov.

Lagra din skördade överskottsel som genereras under soliga dagar och använd det vid behov. Ett batteri minskar ditt lantdruks beroende av det offentliga elnätet och bidrar till lägre energikostnader.

En effektiv lösning för er som använder eller planerar att införa elbilar. Laddboxar möjliggör snabb och enkel elbilsladdning för lantbruket och era resor.